preskoči na sadržaj
Vijesti

OBAVIJEST I UPUTE ZA ODRŽAVANJE NASTAVE

Prema već objavljenom, u ponedjeljak 7. rujna 2020. započinje redovna nastava uovoj školskoj godini.

Nastava u našoj školi svakodnevno započinje u 7.30 i organizirana je na način da učenici borave u jednoj učionici, a raspored sati napravljen je s blok satovima. Prema uputama nadležnih službi, međusobni kontakti djece iz pojedinih razreda te kontakti učitelja i djelatnika trebaju biti svedeni na najmanju moguću mjeru. Stoga molimo učenike i roditelje da se pridržavaju sljedećih uputa.

Roditelji svakodnevno prije polaska u školu mjere djetetu temperaturu i zapisuju je u bilježnicu.  Ako dijete ima temperaturu iznad 37 stupnjeva, roditelj dijete ne šalje u školu. U slučaju bilo kakvih drugih simptoma neke bolesti, a posebno COVIDA- a, dijete isto tako na dolazi u školu. O izostanku djeteta roditelj obavještava razrednika putem mail-a ili telefonskim putem.

PRIJEVOZ UČENIKA PUTNIKA

Prijevoz učenika putnika organiziran je u već iz prijašnjih godina poznatim terminima. Učenici su prilikom ulaska u autobus i za vrijeme vožnje u autobusu dužni nositi maske, što manje dodirivati rukama površine u autobusu, nastojati ne dodirivati nos i usta. Učenici se u autobusu moraju pridržavati  propisanog razmaka, ne naguravati se i ne grupirati pri ulasku u autobus. Molimo roditelje da razgovaraju s učenicima i da ih radi zaštite njihova i zdravlja drugih učenika upozore na pridržavanje mjera u autobusu i za vrijeme čekanja autobusa.

DOLAZAK UČENIKA U ŠKOLU

Učenici u školu dolaze u vremenu od 7:15 do 7:25 i ne zadržavaju se ispred škole nego odmah ulaze u školu. Dakle, učenici ne čekaju školsko zvono, nego odmah ulaze u školu. Tri su ulaza u školu i svi učenici su dužni i moraju isključivo ulaziti na ulaz za svoj razred. Na svakom ulazu je dežurni učitelj koji kontrolira ulazak u školu.

Još jednom objavljujemo raspored ulaza na koje po razredima ulaze učenici:

 

  • Učenici 1. a i b, 2. a. i b ulaze na mali ulaz
  • Učenici 3. a i b, 4. a i b, 5. b, 7.b i 8. b ulaze na glavni ulaz i idu u učionice u prizemlju
  • Učenici 5. a,  6. a, 6. b, 7. a i 8. a ulaze na ulaz od dvorane (ulaz za učenike putnike) i penju se  na kat malim stepenicama odmah pored ulaza te odlaze u svoje učionice.

Nakon ulaska učenici najprije odlaze do sanitarnih čvorova u kojima svi učenici obvezno peru ruke. Za pranje ruku učenici koriste sljedeći raspored:

1.a. i 2. a i 2. b  - wc lijevo od malog ulaza u niže razrede

1. b, 3. a i 4. a   - wc desno od ulaza u niže razrede  (na dnu hodnika nižih razreda)

3.b, 4.b i 7.b - wc desno na hodniku u prizemlju (kod učionice Glazbene kulture)

5.b i 8.b - wc lijevo na hodniku u prizemlju (kod učionice Hrvatskoga jezika)

5.a, i 6. a - wc na katu lijevo od stepenica (kod učionice Hrvatskoga jezika)

8.a, 7.a i 6. b - wc na katu desno od stepenica (kod učionice Povijesti)

Nakon pranja ruku, bez ikakva daljnjeg zadržavanja učenici propisanim smjerom odlaze u svoju učionicu

BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI

 U učionici sjedaju na svoje mjesto u klupi i na njemu ostaju za vrijeme boravka u školi. Učenici trebaju voditi brigu o tome da poštuju propisane mjere razmaka među učenicima, da ne diraju tuđe knjige i da koriste isključivo svoj školski pribor. Klupe u učionicama razmještene su na način da je osiguran propisani razmak. Za cijelo vrijeme nastave učenici borave u jednoj učionici, a predmetni učitelji se izmjenjuju. Učitelji u učionicama za vrijeme rada u učionici nose maske ili  vizire.  Učionice se redovito provjetravaju, a u svakoj je učionici osigurano sredstvo za dezinfekciju radnih površina.

Svi učenici u školu ulaze s maskama i moraju ih imati i pravilno nositi za vrijeme kretanja po školskom hodniku, za vrijeme pranja ruku, boravka u sanitarnim čvorovima i ulaska ili odlaska iz učionice. Unutar učionice učenici ne moraju imati masku. Prvog nastavnog dana učenici viših razreda dobit će na ulazu platnene maske koje je osigurala Županija.

Veliki odmor za učenike nižih razreda je od 9.05 do 9.15, a za učenike viših razreda od 9.20 do 9.30. U slučaju lijepog i sunčanog vremena učenici zajedno s učiteljima izlaze na školsko dvorište, ali se ne miješaju s učenicima ostalih razreda. Za vrijeme odmora učionice se dodatno provjetravaju. Učenici nižih razreda zajedno s učiteljicama izlaze u školsko dvorište. Učenici viših razreda čije su učionice na katu izlaze na ulaz od dvorane i borave na prostoru ispred dvorane, a učenici viših razreda čije su učionice u prizemlju izlaze na glavni ulaz i borave u dvorištu škole. Po završetku odmora učenici se istim smjerom kojim su ujutro ušli u školu, vraćaju u školu, peru ruke i odlaze u svoju učionicu. U slučaju lošeg vremena učenici za vrijeme velikog odmora ne napuštaju svoje učionice, nego odmor provode u njima. Sve ovo znači da učenici trebaju marendu ponijeti sa sobom od kuće jer ni u slučaju lijepog, ni u slučaju lošeg vremena učenici ne mogu odlaziti do trgovina ili fast fooda po marendu.

Po završetku nastave učenici odmah napuštaju školsku zgradu na ona vrata koja su rasporedom predviđena za njihov razred.

Razrednici će na prvom nastavnom satu u ponedjeljak učenike upoznati sa svim pravilima i odredbama. Još jednom molimo sve roditelje da razgovaraju s djecom i neprestano im ukazuju na potrebu pridržavanja svih uputa HZJZ, MZO i škole kao znak brige za sebe i druge, za svoje i zdravlje svih učenika i djelatnika.

 

POSEBNE NAPOMENE

Prvog radnog dana učenici 1. i 5. razreda ne dolaze u propisano vrijeme i ne ulaze u školu u 7:30. Učenicima petih razreda prozivka je u 7:45 ispred glavnog ulaza, a učenicima 1. razreda prozivka je u 8:00 ispred malog ulaza.

Svi će učenici prvog nastavnog dana imati četiri sata pa nastava završava u 11:05, a prijevoz za učenike putnike organiziran je u 11.15.

Prvog nastavnog dana učenike 1. razreda u školu može dopratiti jedan roditelj. Bit će omogućeno da roditelji prvih razreda uđu u učionicu na najviše 15 minuta kako bi od učiteljica dobili početne upute. Roditelji obvezno moraju nositi maske.

 

Ostali roditelji komunikaciju sa školom i učiteljima obavljaju elektroničkim putem ili putem telefona. Iznimno, ako je nužno, roditelj može doći u školu, ali uz prethodnu najavu i odobrenje ravnateljice.

 

Zahvaljujemo Gradu Opuzenu na doniranim vizirima za učitelje i Županiji dubrovačko-neretvanskoj na doniranim maskama za učenike.

Svima želimo uspješno snalaženje u ovim neobičnim i novim okolnostima i zdravu i uspješnu novu školsku godinu.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 4. 9. 2020.

Tražilica

 

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Dokumenti škole

Korisni linkovi
Za učenike

Časopisi

Za učitelje

ostalo

UPISI U SREDNJU ŠKOLU


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju